Publicat de: Suzume | Mai 14, 2007

De Ce Iubim Femeile? de Mircea Cărtarescu [5*]

“Iubim femeile pentru că au sâni rotunzi, cu gurguie care se ridică prin bluza când le e frig, pentru că au fundul mare şi grăsuţ, pentru că au feţe cu trăsături dulci ca ale copiilor, pentru că au buze pline, dinţi decenţi şi limbi de care nu ţi-e silă. Pentru că nu miros a transpiraţie sau a tutun prost şi nu asudă pe buza superioară. Pentru că le zâmbesc tuturor copiilor mici care trec pe lângă ele. Pentru că merg pe stradă drepte, cu capul sus, cu umerii traşi înapoi şi nu răspund privirii tale când le fixezi ca un maniac. Pentru că trec cu un curaj neaşteptat peste toate servituţile anatomiei lor delicate. Pentru că în pat sunt îndrăzneţe şi inventive nu din perversitate, ci ca să-ţi arate că te iubesc.”

Acestea sunt unele din motivele pe care le enumeră Mircea Cărtărescu în încercarea de a răspunde întrebării din titlul cărţii. Dar lucrurile nu stau complet aşa în toată cartea. În unele pasaje el critică femeile într-un mod dur şi ar putea fi etichetat drept un tip uşor misogin. O carte de nota 10.

Anunțuri

Responses

  1. femeile vor sa fie iubite nu din cauza k sunt frumoase, inteligente,dragutze,au corp frumos,nu miros a transpiratie sau a tutun (mai exista ji exceptii…care kiar put)…ci din cauza k sunt ele insasi ;D


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Categorii

%d blogeri au apreciat asta: